Specialhtels.nl
Hotels waar ik van hou
Heb je vragen? Mail info@specialhotels.nl
Heb je vragen? Mail info@specialhotels.nl

Home > Media > De tijd van kleffe broodjes op tafel is voorbij’

Goede zaken

De tijd van kleffe broodjes op tafel is voorbij’

SPECIALMEETINGS SPEELT IN OP VERANDERDE VERGADERMARKT

De vergadermarkt is mede door de economische recessie veranderd. Bij sommige hotels liep het aantal boekingen met ruim 50% terug. Er wordt duidelijk minder buitenshuis vergaderd. Dany Hanusch speelde met de website specialmeetings.nl in op de veranderende vraag. "De tijd van grote witte ruimtes met een lekkende koffiekan en kleffe broodjes op tafel is voorbij."

Dany Hanusch startte zeven jaar geleden met de website specialhotels.nl. Ze weet als geen ander dat via internet alles mogelijk is. "Wij hebben ingespeeld op de behoefte van bedrijven aan inspirerende, bijzondere vergaderlocaties met goed eten en drinken en scherp geprijsd. Daarnaast hebben mensen het druk, ze willen snel in de roos schieten. Specialmeetings.nl is de enige site waar je direct kunt boeken. Op de site staan circa vijftig unieke vergaderlocaties. Wij hebben ons in eerste instantie gericht op directiesecretaresses. Zij moeten vaak de vergaderingen logistiek en facilitair regelen. Ook dat kunnen wij uit handen nemen. Als een bedrijf vraagt, wij willen twee dagen weg met 15 mensen en ons budget is €200 per persoon voor twee nachten inclusief ontbijt en diner, regelen we dat."

Kopiëren

Naast de zakelijke bijeenkomsten regelt specialmeetings de organisatie van het jaarlijkse familie- of bedrijfsuitje. Daarnaast zijn er geen boekingskosten en zijn de prijzen van de arrangementen altijd gelijk of lager dan wanneer men zelf rechtstreeks bij de gewenste locatie reserveert".

Met haar site blijkt Dany Hanusch het spreekwoordelijke gat in de markt gevonden te hebben. Haar bedrijf aan de Nieuwe Gracht in Haarlem telt inmiddels vier medewerkers. "Wij zijn nu de enige site die zo werkt. Ik neem aan dat grotere bedrijven ons in de nabije toekomst kopiëren. Ik zou dat helemaal niet erg vinden. Het houdt namelijk in dat net zoals het online boeken van een hotelovernachting het via internet reserveren van een vergaderlocatie iets normaals wordt. Dat werkt alleen maar in ons voordeel."

Graadmeter

Volgens Dany Hanusch vormt haar bedrijf een graadmeter voor de Nederlandse economie. "De eerste weken was het echt afwachten, hadden we soms maar één klant per dag. De economie stond er slecht voor, pessimisme was troef. Voor mij was het de uitdaging, een bedrijf opstarten in crisistijd, maar ook bedrijven laten vergaderen in crisistijd. De laatste weken merken wij dat het vertrouwen groeit. Het is druk, er wordt steeds meer buitenshuis vergaderd. De vraag naar locaties inclusief mogelijkheden voor ontspanning neemt toe. Dat is een prettige wetenschap. Niet alleen voor mij, maar voor de hele ondernemende regio Zuid Kennemerland."

Download dit artikel