Specialhtels.nl
Hotels waar ik van hou
Heb je vragen? Mail info@specialhotels.nl
Heb je vragen? Mail info@specialhotels.nl

Home > Media > Persoonlijke aandacht gaat voor alles

Salomť

Persoonlijke aandacht gaat voor alles

Een paar jaar geleden startte Dany Hanusch (37) de website Specialhotels.nl, een site waar je bijzondere en speciale hotels en B&Bís in Nederland en BelgiŽ kunt boeken. Dit bleek een gat in de markt "Vanaf het begin stroomden de boekingen binnen en ze verdubbelen nu nog iedere maand."

Hoe ben je de business ingerold?
"Ik heb hotelmanagement gestudeerd, maar via stages kwam ik erachter dat het echte horecavak niets voor mij was. Volgens mij word je geboren voor dit vak en anders moet je er niet aan beginnen. Ik was dus op zoek naar iets anders en kwam via een stage terecht bij touroperator Vrij Uit. Hier heb ik een aantal jaren gewerkt en veel kennis en ervaring opgedaan. Ik reisde heel Europa door en was hierdoor eigenlijk nooit thuis, de sociale contacten lopen dan snel terug. Op mijn 30ste besloot ik daarom even rustiger aan te doen en een jaartje te hergroeperen. Daarna kochten we een huis, dus was ik daar vooral mee bezig. Na die twee jaar was het wel weer tijd voor actie."

Goede zet, een eigen bedrijf?
"In mijn tijd bij Vrij Uit merkte ik dat de bijzondere, vaak kleine adresjes in Nederland weinig aandacht kregen. Zoín grote touroperator besteedt meer aandacht aan de grotere accommodaties. Erg jammer, want de kleine gastenverblijven met aandacht voor persoonlijke wensen zijn meer dan de moeite waard. Bovendien waren en zijn de kleinschalige accommodaties niet online te boeken. Daarom besloot ik Specialhotels.nl op te richten, een website met de meest bijzondere en romantische gastenverblijven van Nederland en BelgiŽ. Mensen die op zoek zijn naar een unieke overnachting, luxe, comfort en persoonlijke aandacht zijn bij mij aan het goede adres. Alle accommodaties op de site heb ik zelf uitgezocht en getest, dus kwaliteit is verzekerd. Specialhotels.nl is in 2004 gestart en het bleek een gat in de markt."

Ben je eigenlijk wel succesvol?
"ledere maand verdubbelt het aantal boekingen, dus ik mag niet klagen.. Ik heb ook erg veel plezier in wat ik doe. Ik heb van mijn hobby (weekendjes weg gaan) mijn werk gemaakt. Eigenlijk heb ik constant het gevoel dat ik een vakantie voor mijn familie of vrienden aan het organiseren ben. Ik volg het hele traject van mijn klanten. Ik onthoud zelfs de namen van de gasten tot twee dagen na de boeking. Persoonlijke zorg staat bij mij dan ook hoog in het vaandel. Ik wil dat mijn gasten een droomverblijf hebben en een uitstekende service ontvangen. Persoonlijk contact gaat boven alles. Zeker als er een keer een klacht of opmerking is. Deze moet je niet íaf doení met een mailtje. Ik bel altijd even. Het is een kleine moeite en de waardering is groot. Deze mensen veranderen in de beste ambassadeurs."

Last van mannen in je vak?
"Dat zogenaamde glazen plafond ken ik niet. Je moet van je eigen talent uitgaan en hard werken, dan bereik je echt wel je doelen. Bij Vrij Uit merkte ik zelf wel eens dat de mannelijke collega de voorkeur kreeg, maar ik dacht dan bij mezelf: niet zeiken Marijke, gewoon volgende keer met een beter verhaal komen. Veel mensen nemen zichzelf ook zo serieus. Een grapje tussendoor kan best en verbetert bovendien de onderlinge relaties. Je hoeft niet alleen maar serieus te zijn om succesvol te zijn. Werken is leuk, het toerisme is leuk, dus er mag best gelachen worden. Daarnaast is zaken doen vaak een kwestie van gunnen!"

Wat is je droom?
"Van Specialhotels.nl een Europese speler maken. Op dit moment is de eerste stap om ook accommodaties in het buitenland aan te bieden. Daarnaast is de site sinds kort ook vertaald in het Engels. Ik ben niet bang om de kwaliteit te verliezen in de grootte van mijn bedrijf. Ik zorg er voor dat de mensen die ik aanneem precies weten wat voor standaards wij hanteren als het gaat om onze gasten. Verder controleer ik alle uitgaande en binnenkomende mail en correspondentie. Best een beetje perfectionistisch maar verder ben ik eigenlijk heel relaxed.

Verder zou ik graag nog eens met Linda de Mol spreken, ze lijkt me inspirerend. Ze doet het toch allemaal maar mooi."