Hotels waar ik van hou

Rating 9 9,0

Op het Altaar

Bijzonder B&B

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Stuur dit hotel door
  • "Prachtig kerkje! Zeker genoten en unieke ervaring."
  • "Het kerkje is mooi en sfeervol verbouwd."
  • "Fantastische plek voor in ons geval de huwelijksnacht."

Uniek in Nederland! Overnachten in een romantisch kerkje in het hart van historisch Amsterdam.

Hemels adresje
Op het altaar staat een kingsize bed, vanuit uw bed kijkt u naar het fijn beschilderde ronde plafond en cherubijnen houden de wacht. Is dit een droom? Nee, zeker niet. Specialhotels vond in het hart van het centrum van Amsterdam een heel bijzonder Schuilkerkje uit 1751. Dit is een piepklein kerkje bestaande uit een hoge ruimte met een houten kanselarij, plafondschildering en een altaar met kingsize bed. Romantischer kan bijna niet. Op de begane grond bevindt zich ook een keukentje met o.a. Nespresso-apparaat, quooker en koelkast. Op de eerste etage vind u een luxe badkamer met o.a. een ouderwets diep bad met hemeltje. Draadloos internet is tevens aanwezig. Het Schuilkerkje bevindt zich achter een monumentale poort en ligt daardoor heerlijk rustig. Toch bevindt u zich vlakbij het Rembrandtplein, het Muntplein, het Muziektheater en de Herengracht. Het kerkje wordt in zijn geheel verhuurd. Dus als u een unieke ervaring wilt beleven en uw geliefde eens écht wilt verrassen... Even goed om te weten: de verplichte schoonmaakkosten bedragen 55,- per verblijf. Deze kosten rekent u rechtstreeks af met de accommodatie. Deze schoonmaakkosten kunt u in het boekingsformulier aanvinken.

Aankomstdatum:
zaterdag 3 juni 2023
juli 2024
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
KAMERS
Schuilkerkje
Uw privé-kerkje is luxueus en comfortabel ingericht. U overnacht op het voormalige altaar in een kingsizebed (180 cm breed) onder een heerlijk zacht ganzendonzen dekbed. Er is een zitje en in een aparte ruimte bevindt zich een kleine keuken (zonder kookgelegenheid) met Nespresso-apparaat, een quooker, een magnetron, een koelkast en een afwasmachine. Op de eerste verdieping vindt u de stijlvolle badkamer. Deze is voorzien van een wastafel, toilet en een ouderwets diepe badkuip met stortdouche. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Natuurlijk staan de badproducten al voor u klaar. Het gehele kerkje is voorzien van centrale verwarming en is rookvrij.
Schuilkerkje
Kies je datum voor online beschikbaarheid en prijzen
vanaf 395,- p.n.
Kies je datum in de kalender hierboven
Reviews

 Buitengewoon 9,7 
Fantastische plek - voor in ons geval de huwelijksnacht. De ruimte is romantisch, luxe, raar, warm, uitzinnig sfeervol. De voorzieningen zijn top, het bed heerlijk en van de stad merk je niets. Private mansions was geweldig in contact, met meedenken en met alles prepareren, heel persoonlijk en enthousiast.
Jacco de Lange


 Uitzonderlijk 8,7 
Vers ontbijt optie? Vers fruit fantastisch. Groeten doorgegeven aan Hans.
A. van Hengel


 Geweldig 8,3 
Prachtig kerkje! Zeker genoten en unieke ervaring.
Daisy Kuipers


 Buitengewoon 9,7 
Fantastische plek. Het kerkje is mooi en sfeervol verbouwd tot een comfortabel onderkomen.
Mark Kas


 Geweldig 8,3 
Haleeloeja godallemachtig bijzonder!!!
Huntman


 Volmaakt 10 
Lekker zo door gaan. Heerlijke plek, prima hotel. Wij zouden niet weten wat er te verbeteren is. Alsjeblieft niets veranderen
Jan Barelds


 Buitengewoon 9,7 
Geweldige belevenis!
B. Veenhof


 Voortreffelijk 9,3 
Echt een geweldig verblijf gehad. We zijn ontzettend goed ontvangen waarbij echt de tijd voor ons is genomen. Dat was al heel fijn. Maar tevens heeft het verblijf ons historiche kennis bijgebracht (we hadden nog nooit van schuilkerken gehoord) en een unieke ervaring van een hotel dat helemaal voor onszelf was. Ook was het ontzettend leuk geregeld dat het ontbijt klaar stond en we heerlijk zelf ook daar konden ontbijten. Er werd ook heel flexibel met alles omgegaan qua aankomst en vertrek. Erg aan te bevelen!
Elsine Van Os


 Buitengewoon 9,7 
Aan te bevelen aan iedereen !! Kamer is geweldig.
Neetens


 Eindeloos 9,0 
Het was gewoon goddelijk in ’ op t altaar’ .
Ria Lasschuijt
Meer Reviews...
Tips
 

❤️Wat is er in de omgeving van Op het Altaar?

U bevindt zich vlakbij het Rembrandtplein, het Muntplein, de Stopera, Hotel de l’Europe, de Amstel, het Waterloopplein, het Muziektheater en de Herengracht. Alle theaters en musea zijn makkelijk te bereiken. Korte geschiedenis van het Schuilkerkje: In 1578 koos Amsterdam en omgeving de Gereformeerde zijde en werd het verboden andere Religies en hun rituelen in het openbaar uit te voeren. Derhalve moesten oa. de katholieken hun geloof belijden in ruimten die er buiten niet als Kerk uit mochten zien. Deze plaatsen werden schuilhuis of schuilkerk genoemd. Het Swigtershofje voluit het ‘Sint Jans Oude Vrouwen Swigters Familien Hofje’ werd in 1746 in opdracht van Isaak Swigters gebouwd in de Speelmansteeg. Zes huisjes van drie verdiepingen hoog, met in iedere woning twee bedsteden. In wat vroeger zes huisjes waren geweest konden nu 36 behoeftige katholieke vrouwen wonen. In het huisje in de ernaast gelegen Balk in ’t Oogsteeg wilde Isaac Swigters een katholieke kapel laten bouwen, opdat deze dames ook ter mis konden gaan. In 1751, een jaar na zijn dood, werd door de burgemeester toestemming verleend het huisje te verbouwen, mits de toegang vanuit de Balk in ’t Oogsteeg werd afgesloten en de kapel alleen toegankelijk was via de poort van het hofje. Zo ontstond deze schuilkerk: een miniatuur kapel van 4,6 x 4,7 meter en 7,75 meter hoog. De schuilkerk is nog steeds alleen toegankelijk via het poortje aan de Amstel. De Amsterdamse meester-steenhouwer Pieter Pantel heeft het zandstenen poortje midden 18de eeuw 1746 gemaakt. Het relief verbeeldt een hand die een goudstuk in een andere hand laat glijden: het toonbeeld van liefdadigheid. De Latijnse tekst luidt, vertaald: ’welzalig hij die acht geeft op de arme en ellendige; ten dage des onheils zal de Heer hem redden’ Isaac Swigters ( †1750) Katholiek en eigenaar van een goedlopende boek- annex kaartenwinkel in de Nieuwe Brugsteeg bij de Warmoestraat. Van zijn moeder en beide zusters Alida en Sara (beide overleden in 1743) erfde hij een aantal huisjes in de Speelmansteeg bij de Amstel. In 1744 maakte hij zijn testament, waarin hij liet bepalen dat de huisjes moesten worden afgebroken om plaats te maken voor hofjeshuisjes. In 1746 nog voor zijn dood werd de bouw begonnen. Het huisje in de Balk in ’t Oogsteeg bestemde hij tot kapel.

❤️Wat zijn de kenmerken van Op het Altaar?

De kenmerken van Op het Altaar zijn: Aparte hotels, Bijzonder overnachten, Bijzondere hotels, Bruidssuites, Champagne, Eenkamer-hotels, Guesthouses/B&B, Historisch Erfgoed, Liefdes arrangementen, Luxe hotels, Luxe Suites hotels, Romantisch, Romantische hotels, Stadshotels, Valentijn, Veel Privacy, Verwen, Weekendje weg.

❤️Wat kost een overnachting bij Op het Altaar?

De kosten van een overnachting bij Op het Altaar zijn vanaf € 395,00 voor 2 personen.

Mijn recent bekeken hotels

Op het Altaar
Rating 9
Op het Altaar, Amsterdam